BLOG

Elindult a Márk Team Gépszaküzlet BLOGja! Megosztunk Veletek érdekességeket, hozzánk jutott infókat, tapasztalatokat, amik biztosan hasznotokra lesznek. 1991 óta tengernyi géppel találkoztunk, sok bemutatón vettünk részt, magunk is használjuk ezeket a gépeket, érdemes beleolvasnotok! Várjuk a Ti hozzászólásaitokat, kérdéseiteket is!!

2018.05.17. – PERMETEZŐK Egy friss tapasztalat a most futó permetezőkről: Biztosan tapasztaltátok már – ha több féle permetezőt használtatok-, hogy a hivatalos honlap adatok nem tükrözik tökéletesen a permetezők tudását. Ezért a múlt héten az összes permetezőt leteszteltük. Az eredmény: Ha magas fákat szeretnél permetezni, akkor a MARUYAMA MD 180DX peremetezőt ajánlom. Miért? Egyszerű és erős. Permet szivattyú nem kell hozzá, mert a permettartályban túlnyomást csinál és függőlegesen is a legmagasabbra nyomja a permetet. Ha fákat, bokrokat, szőlőt szeretnél permetezni, akkor az OLEO-MAC MB 90-et ajánlom, mely szintén erős és a súlyelosztása, párnázása miatt rendkívül kényelmes. Ha olcsóbb permetezőt szeretnél akkor az OLEO-MAC MB 800 is megteszi. Permet szivattyúval ezzel is lehet fákat permetezni, de első sorban a szőlőkben használható jól. A STIHL SR430 igazán jól néz ki, de nem teljesítette azt amit ígért. Sőt, a gyártás folyamán sok hibát elkövettek. Pl. a tartályban levő kis téglalap alakú szűrő a rezgéstől kiugrik a helyéről és már csak “utasként” szerepel a “játékban”. Az hogy a tartályból ki tud folyni a permet, mert a belső cső lecsúszik a helyéről, már nagyobb meglepetés volt. Megoldottuk a hibát egy egyszerű bilinccsel. Aztán még érdekesebb volt, hogy hol volt fordulat, hol nem. A karburátor kitisztítása után már üzemkész volt a stihl permetező. Ennyi pénzért azt várnánk, hogy jó és erős gépet lehet kapni-adni. Milyen hiba jöhet később? Mondanom sem kell, hogy a barátomnak nem kellett a STIHL permetező, MARUYAMA-t vitt helyette.

2017.június CASTELGARDEN – FERRIS Elsőként egy friss hír a szervizből! Tudjátok, nálunk a szerviz első helyen áll. Sokat ér egy szakszerűen megjavított gép, hiszen az “adja el a következő gépet”:)

Az együk régi ügyfelünk MT 785 Viking traktort vásárolt több mint 10 éve. Ezt a traktort egyébként a CASTELGARDEN gyártotta – azóta sincs a VIKING-nek ilyen minőségű gépe.

Jelenleg javításon van nálunk és amíg az alkatrészt vártuk a FERRIS IS 700Z traktorunkat odaadtam a gép kezelőjének, hogy addig is haladjon a munkával. Egy kis oktatás és már dolgozott is – a srác jó lovas, így a botkormányos gép kezelése semmi problémát nem okozott neki.

Néhány nap múlva mentem el a FERRIS-ért és megkérdeztem mi a tapasztalat, … Erről örömmel mosolyogva beszélt és megemlítette, hogy jó volna feldobni ennek a traktornak a megvételét a tulajdonosnak.

A tapasztalat:

A VIKING géppel 2,5-3 nap alatt végzett a terület nyírásával (gyümölcsös, néhány üres tér, magas öntöző csövek, szóval van mit kerülgetni),

a FERRIS-el 4 óra volt!

A VIKING-et 3-4 alkalommal kell tankolni, ami 30-40 liter üzemanyag, a FERRIS 11-12 litert fogyasztott a munka alatt!

Ez a különbség a csúcskategória és egy erős magán felhasználású gép között! Lehet, hogy nem olcsó a traktor, de ha valaki számol, bizony rá fog jönni, hogy spórolni fog, ha emellett dönt. Üzemanyagot, bérköltséget spórol és könnyebb a munka szervezése is, ha tudjuk, hogy az eső dacára a néhány száraz idős napon is lehet végezni a munkával.

Ha valaki szeretné a FERRIS-t kipróbálni, folyamatosan tartunk gépbemutatókat vagy hívja a 20/9571-527 tel.számot!

Laci és a Team